Известие

Collapse
No announcement yet.

еИ го е тракалото които не е виждал ......

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ALFA155Ts
    Зегерка го даржи за вала иначе е на шлици прикрепено за вала и ватре има 2 зъбни колелца една пружинка и шаибичката от бяла пластмаса
    За вала го държи резба т.е. цилиндъра(вариатора) е завит във вала.
    97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Tака. Явно и аз имам този проблем с тъпия вариатор. Изобщо има ли смисъл да сменям пружината, или направо да търся друг вариатор? Знам че едното е 10лв, а другото 300лв, ама чух доста негативни отзиви че само с пружиня не става, и даже ми подариха една чисто нова пружина ей така за спомен.

Comment

Ами има смисъл да се сменя само пружината, ако е "омекнала" или пластасовата шайба е изтъняла. Цената е 10 лв в Александърауто. Бях решил да купувам нов вариатор, но там за нов такъв ми казаха цена 237 евро
        Alfa 146 Junior 1.4 TS 16V '97

Comment

Първоначално публикувано от Detron
          Ами има смисъл да се сменя само пружината, ако е "омекнала" или пластасовата шайба е изтъняла. Цената е 10 лв в Александърауто. Бях решил да купувам нов вариатор, но там за нов такъв ми казаха цена 237 евро
          А друго освен тази пружина и пластмасовата шайба не се ли износва? Питам, защото хубаво... ще дам пари да ми свалят вариатора и да го ремонтират, ама след това ако нищо не стане пак ще трябва да давам пари за труд и да го сваляме наново. Някойлко хора се оплакват, че с пружина не става нищо и направо не знам дали да си експериментирам. При вас оправи ли се проблема само с пружина и за колко дълго?

Comment

Във форума някой спомена, че смяната на пружината и шайбата във вариатора имало ефект само 2 седмици и после всичко станало по старому . Друг се хвалеше, че повече от година и половина кара с ремонтиран "нетракащ" вариатор. :P
            Alfa 146 Junior 1.4 TS 16V '97

Comment

а смъкват ли се валовете при смяната и каде то4но се намира вариатора абе вообще кво се разглабя

Comment

Re: Вариатор

Първоначално публикувано от MONI
                ...Да де то нали на тия ТС от 99 г. нататък ремонтния кит вършел добра работа за разлика от предишните.
                е те това е целата истина, тоя кит е направен за ГАРАНЦИОНЕН ремонт на тракащи вариатори на ТСи, произведени 1999-2000та година, и това са CF2 (евро2) моторите
                моята 145ца е със ЦФ2 мотор и се оправи само с кита и смяна на повдигачите разбира се който си мисли че повдигачите не играят, греши

на по старите 16в ТСи- а именно всичко до 02.99та се налага смяна на целия вариатор

ТиН имат много добри цени за оригинални авточасти , и 250лв за целия вариатор си е направо перфектна цена

@търтей, 1.6ТС 120к.с. по книжка го дават 195км/ч, нали не мислиш че няма да ги направи?? кво остава па по някое нанадолнище

това колко лъжат километражите, е басня на доста хора
                аз засякох на 166цата километража с ГПС, и лъже 8км/ч и на 60 и на 200 ... а ся да ви видя "логиката" на всичките умници , дето над 200 лъжело с надддд 15% и прочие простотии....

та така
                '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от ALFA155Ts
                  Готово сменихме го тракалото стана наистина не трака вече старата пластмасова шаибичка беше станала тънка като люспа иначе пружинката не ми се стори да има някаква разлика може би малко беше поомекнала НО разлика има и във варвенето абе друга кола стана само дюзите се чуват как цъкат изобщо много съм доволен снощи спах спокоино ......
                  Къде го смени и колко ти струва ?
                  146 1.6 TS 01.97

Comment

тука с един приятел ми го смени за 70 кинта и вече работи 1на седмица и не се е разтракало нищо а колата ми е 98ма
                    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - няма я вече
                    Alfa Romeo 155 1,8 8v T.spark - няма я вече
                    Alfa Romeo 145 1.4 16v
                    BMW 520i E39

Comment

Здравейте колеги Този проблем го имам и аз и съм решил да прежаля малко средства за нов вариатор. Моля препоръчайте ми читав майстор или сервиз за смяната.
                      146TS 1.6 120HP 1998

Comment

Първоначално публикувано от valjo
                        аз засякох на 166цата километража с ГПС, и лъже 8км/ч и на 60 и на 200 ... а ся да ви видя "логиката" на всичките умници , дето над 200 лъжело с надддд 15% и прочие простотии....

та така
                        потвърждавам....моята и на 100 и на 220 лъже точно с 6мк/ч, тествано с няколко ГПС-а...
                        Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Първоначално публикувано от victorstanolov
                          Здравейте колеги Този проблем го имам и аз и съм решил да прежаля малко средства за нов вариатор. Моля препоръчайте ми читав майстор или сервиз за смяната.
                          Аз изплозвах само кит-а. Смениха ми го в:
                          София - Клубния сервиз "Румен"
                          Румен - 0888 944656
                          От мар та до днес не се е раздрънкал.
                          '97 Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Alfa Romeo 166 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от kalfa146
                            Първоначално публикувано от victorstanolov
                            Аз изплозвах само кит-а. Смениха ми го в:
                            София - Клубния сервиз "Румен"
                            Румен - 0888 944656
                            От мар та до днес не се е раздрънкал.
                            Благодаря за инфото
                            146TS 1.6 120HP 1998

Comment

та така
                              валерииии
                              знаеш ли разликата в начина измерване на скоростта на 145 и на 166?
                              явно не

а за 195 - ше ги дигне - по нанадолнище с попътен вятър wink:

но няма шанс да ги поддържа
                              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей

та така
                                валерииии
                                знаеш ли разликата в начина измерване на скоростта на 145 и на 166?
                                явно не

а за 195 - ше ги дигне - по нанадолнище с попътен вятър wink:

но няма шанс да ги поддържа
                                Колега, 195 - 200 безгрижно се достигат...а за поддържането зависи колко км. Аз лично повече от 3-4 км не съм поддържал...
                                146TS 1.6 120HP 1998

Comment

Working...
                                X